ההחלטה להסיר את ההומוסקסואליות ממדריכי האבחון
פרויד, אבי הפסיכואנליזה עצמו, טען שכל בני-האדם נולדים בעלי פוטנציאל להימשך לשני המינים. רובם מדחיקים את המשיכה לבני מינם בגלל הסנקציות החברתיות, כך טען. במכתבו המפורסם לאם אמריקנית שנכתב עוד בשנת 1935 הוא ציין במפורש שהומוסקסואליות אינה הפרעה ושלא ניתן לשנות את הנטייה המינית. למרבה הצער, גישה ליבראלית זו לא אומצה ע"י פסיכואנליטיקנים בארה"ב (ראדו, בייבר וסוקארידס) בשנות ה-60-50 של המאה ה-20 שסברו שהומוסקסואליות היא הפרעה נפשית ושיש בידי הפסיכואנליזה לשנותה. יכולה "לתקן" אותה. בייבר אף ערך מחקר סלקטיבי מאוד על הומואים.
הוכחות מחקריות
כמה שנים לפני כן, בשנת 1956, ערכה אוולין הוקר, מחקר מתוחכם על הסתגלותם הפסיכולוגית של גברים הומואים והטרוסקסואלים שמעולם לא פנו לטיפול פסיכולוגי. היא העבירה להם מספר מבחני אישיות והעבירה את תוצאות המבחנים לשלושה פסיכולוגים מומחים למבחנים אלה. המומחים לא הצליחו לגלות כל הבדל בין שתי הקבוצות בתוצאות המבחנים. הם אף דירגו את רמת ההסתגלות הפסיכולוגית של הגברים ההומואים כדומה לזו של עמיתיהם ההטרוסקסואלים. מחקר זה שימש עדות מחקרית מרכזית בהחלטת האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני להסיר את ההומוסקסואליות ממדריך ההפרעות הנפשיות.
מחקריו אל אלפרד קינסי ועמיתיו
בשנות ה-50-40 של המאה ה-20 ערך גם הסקסולוג אלפרד קינסי מחקר על נשים וגברים אמריקניים וגילה של-10% קיימו בתקופה זו או אחרת בחייהם יחסי מין עם בנות ובני מינם. על סמך ממצאים אלה פיתח סולם בן 7 דרגות הנע בין הומוסקסואליות מוחלטת להטרוסקסואליות מוחלטת וביניהן ביסקסואליות בעוצמות שונות. סולם זה נמצא בשימוש עד ימינו. באמצעותו נמצא שבארצות ובתרבויות שונות יותר ויותר נשים וגברים מצהירים על משיכתם לבני מינם ולבני שני המינים, ככל שנוקף הזמן.
לאור עדות מצטברת זו והמאבק הפוליטי-מקצועי של פסיכולוגים ופסיכיאטרים הומואים בשנות ה-60 של המאה ה-20 הוחלט בשנת 1973 להסיר את ההומוסקסואליות ממדריך ההפרעות הנפשיות של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני.
ייתכן, כמובן, עם זאת, מחקרים בני זמננו מצביעים על שיעורים גבוהים פי 4-3 של הפרעות נפשיות בקרב להט"ב לעומת הטרוסקסואלים, אך בדיקה מעמיקה של הסיבות לכך מעלה שהסיבה לכך נעוצה ביחס השלילי של חברת הרוב ההטרוסקסואלית כלפי מיעוט הלהט"ב הגדל מרגע לידתו בחברה זו, סובל מגילויי הומופוביה, המגיעים עד לכדי פשעי שנאה ורצח, מפנים אותם ובשל כך מפתח שיעור מוגבר של הפרעות נפשיות.
מאמרים נוספים בנושא: