תמיכה להורה התומך
בין אם ילדכם שלם עם נטייתו ובין אם לאו, חשוב שתבינו שהוא לא בחר בה והיא אינה ניתנת לשינוי. הבשורה לא משמחת אף הורה, וגם לא את הילד עצמו. לא לכך פיללתם ולא לכך פילל הילד עצמו. אנו חיים בחברה הטרוסקסואלית ואף אחד מאיתנו אינו רוצה להיות חריג. בין אם הומוסקסואליות מולדת או נרכשת, היא אינה ניתנת לשינוי!
טיפול רב-שנים בהומוסקסואלים לימד אותי שחלק גדול מהמצוקה של הומואים נובע מהצורך למלא אחר ציפיות ההורים ומהחשש לאכזב אותם. יש הומוסקסואלים בני 30 ויותר החיים בזוגיות – והוריהם אינם יודעים דבר על נטייתם המינית. החשש לאכזב את ההורה ואפילו להזיק לו גורם להם להסתיר מהם אותה. בכך הם ויתרו על תמיכת המשפחה בהתמודדות עם היציאה מהארון.
במקרים קשים יותר גילה המתבגר להוריו את נטייתו המינית ונתקל במאמצים נואשים של ההורים לשנות את נטייתו המינית, גם בימינו וגם בקרב הורים הנחשב ליבראלים ונאורים. לצערנו, גם היום, כשנדמה שהחברה ליבראלית יותר, אני עדיין מקבל שיחות טלפון רבות מאוד מהורים צעירים ושאלה אחת פיהם: האם ניתן לשנות את הנטייה המינית? זאת גם כשהנער אזר עוז ויצא מהארון בפניהם לאחר לבטים קשים ואינו מעוניין בטיפול פסיכולוגי כלשהו. מיעוט קטן של ההורים משלים עם הנטייה ומיעוט קטן עוד יותר פותח את הנושא לפני הילד עצמו ומבהיר לו שיתמוך בו.
לא קל להיות הומו ולא קל להיות הורה לבן הומו
בישראל פועלת עמותה תהל"ה המספקת תמיכה להורי להט"ב ומפעילה סניפים ברחבי הארץ. ניתן להתייעץ טלפונית, וירטואלית ובשלב מתקדם יותר ליטול חלק בקבוצת תמיכה פנים אל פנים וללמוד מניסיונם של הורים אחרים. למרבה הצער, כפי שהבן ההומו חושש לצאת מהארון, הורים רבים מתקשים להיחשף בפני הורים במצב דומה או מתקשים לבקש תמיכה בכלל.